Google Chrome İçin Ücretsiz En İyi 10 VPN Eklentisi

0

Ne yazık ki, ülkemizde bir çok internet sitesi ve sosyal medya ağına erişimde problem yaşıyoruz. Kısıtlama ve yasaklar bilgiye erişimimizi zorlaştırıyor. Durum böyle olunca da, kullanıcılar engelli internet sitelerine bir yolunu bulup ulaşmak istiyorlar. DNS değiştirme bazen işe yarasada, çoğu zaman çözüme ulaşmada yetersiz kalıyor. VPN ise yasaklı sitelere erişim için kullanılabilecek en doğru yöntem. Ayrıca VPN ile ; Netflix, BBC iPlayer gibi ülkelere özel erişimler sağlayan servislere ulaşabiliyoruz.

Bu yazımda sizlere, Google Chrome internet tarayıcısında kullanabileceğiniz, tamamen ücretsiz en iyi 10 VPN eklentisini listeleyeceğim.

Zamanınız yoksa, aşağıdaki kısa listeye göz atıp, kullanmak istediğiniz VPN eklentisine karar verebilirsiniz.

  1. VeePN: Bant genişliği veya kullanım kotası yok. Üye olmadan kullanılabiliyor.
  2. Windscribe: Aylık 10 GB kullanım kotası var. Kullanmak için üye olmak gerekiyor.
  3. TunnelBear: Aylık 750 MB kullanım kotası var. Kullanmak için üye olmanız gerekiyor.
  4. Touch VPN: 4 ila 12 Mbps bant genişliği sunuyor. Kullanım kotası yok. Üye olmadan kullanılabilir. Ücretsiz bir çok ek özelliği mevcut.
  5. Browsec VPN: 4 Mbps bant genişliği mevcut. Kullanım kotası yok. Üye olmadan kullanılabiliyor.
  6. RusVPN: Bant genişliği veya kullanım kotası yok. Üye olmadan kullanabilirsiniz.
  7. Hotspot Shield: Günlük 500 MB kullanım kotası var. Yalnızca ABD sunucusundan bağlantı kurulabilir. Üye olmadan kullanılabilir.
  8. CyberGhost VPN: Herhangi bir kota yada bant genişliği sınırlaması yok. Sade bir eklenti. Üye olmadan kullanılabilir.
  9. DotVPN: Bant genişliği yada kota sınırı yok. Mail adresi ve şifre belirleyerek hızlıca üye olunulabilir.
  10. ZenMate VPN: 2 Mbps bant genişliği ile bağlantı kurulabilir. Kullanım kotası yok. Üye olmadan kullanılabiliyor.

 

Google Chrome web tarayıcısına bir eklentinin nasıl kurulabileceğini öğrenmek isterseniz, bu içeriğimize göz gezdirmek isteyebilirsiniz : Google Chrome Uzantı Ekleme ve Kaldırma Nasıl Yapılır?

 

BİLGİLENDİRME
Listedeki VPN eklentilerinden bir kaç tanesini kuramayabilirsiniz. Bunun nedeni ise, VPN eklentilerinden bazılarının üyelik istemesi. Bazı eklentilerin üyelik oluşturma sayfaları maalesef ülkemizde engelli. Böyle bir durumla karşılaşırsanız size önerim; üyelik istemeyen eklentilerden birini indirip, erişim problemi yaşadığınız eklentiye üye olmaya çalışın.

 

1. VeePN

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 100 Bin Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 4.7/5

chrome veepn eklentisi

Kayıt tutmama prensibini belirleyen VeePN, ülkemizde çoğu kişi tarafından bilinmese de mükemmele yakın ücretsiz VPN bağlantısı sağlıyor. VeePN’de bağlantı verilerinizin güvenliği için 256-bit şifreleme algoritması kullanılıyor.

Ücretsiz VeePN VPN eklentisinde, günlük belirlenen herhangi bir kota yok. İnternet hızını ise şaşırtıcı bir şekilde düşürmüyor. Hollanda sunucusuna bağlıyken yaptığım hız testlerinde, 24 Mbps sonucu aldım. Video oynatma kalitesi de son derece başarılı. VeePN ücretsiz sürümünde bağlantı yapabileceğiniz ülkeler ise şöyle ; ABD, İngiltere, Fransa, Hollanda. Rusya, Malezya ve Singapur. Ücretsiz sürümde WebRTC IP engelleme özelliği de mevcut.

VeePN kurulumu da son derece basit. Tek yapmanız gereken; Chrome mağazasından eklentiyi indirip kurmak. Eklenti kurulduktan sonra ise, üyelik oluşturmadan direkt olarak VPN bağlantısını başlatabilirsiniz. VeePN aboneliği satın almak isterseniz; aylık sabit ödeme paketinin ücreti 11 $. Yıllık alımlarda ise aylık aboneliğin fiyatı 5.83 $. Memnun kalmazsanız 30 gün içinde paranız geri ödeniyor.

 

2. Windscribe

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 1 Milyon Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 4.7/5

chrome pn eklentisi Windscribe

Windscribe VPN‘in en göz alıcı kısmı, yüksek hızlı bağlantı sağlayabilmesi. Hatta çoğu zaman VPN kullandığınızı unutabilirsiniz. Windscribe tarama verilerinin kaydını tutmuyor. Ayrıca eklentinin reklam ve Malware engelleme özelliği mevcut.

Ücretsiz sürümünde aylık 10 GB veri trafiğine izin veriliyor. Windscribe VPN ile; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Hong Kong, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre, Norveç ve Romanya üzerinden bağlantı kurabiliyorsunuz. Tek olumsuz yanı ise; VPN bağlantısı kurulurken bazen problem yaşanabiliyor. Böylesi istenmeyen durumlarda, tarayıcıyı tekrar başlatmanız gerekecek. Ücretli versiyonunun aylık ücreti 9 $. Yıllık alınan üyeliklerde fiyat avantajı sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :  Domain Hakkında A'dan Z'ye Her Şey

Windscribe VPN kurmak için; Chrome eklenti mağazasından indirme yaparak işleme başlıyoruz. Ardından eklentiyi aktifleştirip, çalıştırıyoruz. Bizden üyelik oluşturmamız istenecek. Ücretsiz paketi seçip üyelik oluşturduktan sonra, giriş yaparak Windscribe VPN’i kullanmaya başlayabiliriz.

 

3. TunnelBear

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 700 Bin Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 4.7/5

chrome tunnelbear eklentisi

TunnelBear AES 256 Bit şifreleme standardını kullanarak, kullanıcılarının gizliliklerini korumalarına yardımcı oluyor. TunnelBear kullanırken, IP adresleriniz gizlenir ve veri kaydınız saklanmaz.

23 ülkeden istediğinizi herhangi bir ülkeyi seçerek ücretsiz VPN bağlantısını başlatabilirsiniz. TunnelBear ücretsiz sürümünde aylık 750 MB’lık veri trafik limiti mevcut. Ücretli versiyonunun aylık fiyatı ise 3.33 $.

TunnelBear VPN’i kurmak için; eklentiyi aktive ettikten sonra, sizden üye olmanız istenecek. Ardından TunnelBear sitesine yönlendirileceksiniz. Mail adresi ve şifre belirleyip hesap oluşturma işlemine devam edin. Mail adresine gelecek onaylama linkine tıklayarak, TunnelBear VPN eklentisini kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

4. Touch VPN

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 4 Milyon Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 4.6/5

Chorme Touch VPN

Touch VPN; tamamen ücretsiz ve kullanım sınırı olmayan harika bir VPN servisi. IP adresinizi değiştirerek internete bağlanabilir, dilediğiniz web sitesine veya servise giriş yapabilirsiniz.

Touch VPN kullanarak; reklam, cookie, Malware ve WebRTC engelleme yapabilirsiniz. ABD, Kanada, Fransa, Hollanda, Rusya, Almanya ve İngiltere konumlarından dilediğinizi seçerek bağlantı kurabilirsiniz. Ortalama internet hızı ise 4 ila 12 Mbps arasında değişiyor.

Touch VPN eklentisini kurmak için tek yapmanız gereken; Chrome mağazasından eklentiyi indirmek ve eklenti simgesine tıklayarak Connect butonuna tıklamak. Touch VPN‘i kullanmak için herhangi bir üyelik oluşturmanıza gerek yok. Bazen uzun süreli kullanımlardan sonra, bağlanamama problemi yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, Touch VPN’i Chrome’dan kaldırmanız ve tekrar kurmanız gerekecek.

 

5. Browsec VPN

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 4 Milyon Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 4.5/5

chrome mağaza browsec vpn

VPN eklentileri arasında haklı bir üne sahip olan Browsec, anonim olarak internet üzerinde gezinmenizi sağlıyor. AES-256 askeri düzey şifreleme algoritması kullanan Browsec, trafiğin şifrelenmediği ve kullanıcı verilerinin asla saklanmadığının güvencesini veriyor.

Browsec VPN ücretsiz sürümünde, bağlantı hızı sınırlı ancak her hangi bir kullanım kotası yok. ABD, İngiltere, Hollanda ve Singapur, ücretsiz pakette bağlantı kurabileceğiniz ülkeler arasında. Browsec VPN aylık üyelik ücreti ise 2 $.

Browsec VPN kurulumu oldukça basit. Eklentiyi mağazadan indirip, kurmanız yeterli. Kullanabilmek için herhangi bir üyelik oluşturmanıza da gerek yok. Yapmanız gereken tek işlem, VPN bağlantısı kurmak istediğiniz ülkeyi seçmek ve engelsiz internetin keyfini çıkarmak.

 

6. RusVPN

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 300 Bin Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 4.5/5

chrome rusvpn eklentisi

Chrome web tarayıcınıza kurup, üye olmadan çalıştırabileceğiniz bir diğer eklenti olan RusVPN, 2046-bit şifreleme, kayıt altına alınmayan bağlantı güvenliği ve hızlı kullanım vaatlerinde bulunuyor.

RusVPN ücretsiz sürümünde herhangi bir günlük veya aylık kullanım kotası yok. Ancak bazen bağlantı kurulan sunucu, bazı web sitelerine ulaşmada problem yaşayabiliyor. Kendi denemelerimde; Netflix’e videolarını görüntü kaybı olmadan izleyebildim. Ancak Speedtest ile bağlantı hızını denemeye çalıştığımda, bir türlü sunucu bağlantısı kurulamadı. İngiltere, Kanada, Hollanda ve Çekya üzerinden bağlantı kurabiliyorsunuz. RusVPN eklentisinde; reklam ve zararlı yazılım engelleme gibi ekstra özellikler bulunmuyor.

Yukarıda belirttiğim gibi; RusVPN kurmak için üye olmanıza gerek yok. Chrome mağazasından indirip kurabilir, sunucu ülkesi seçip anında VPN bağlantısını başlatabilirsiniz. RusVPN’in aylık kullanım bedeli 10 $ olarak belirlenmiş. Yıllık alımlarda aylık kullanım bedeli 5 $’a düşüyor. RusVPN, memnun kalmazsanız paranızı 30 gün içinde iade ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :  Google Chrome'da Web Sayfası PDF Olarak Nasıl Kaydedilir?

 

7. Hotspot Shield

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 2 Milyon Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 4.4/5

chrome Hotspot Shield vpn eklentisi

VPN firmaları arasında en bilinenlerden biri olan Hotspot Shield‘in VPN eklentisi, askeri düzeyde 256-bit AES protokolü ile VPN bağlantı verilerinizi şifreliyor. Kullanıcı ve sunucu arasındaki veri aktarımını sıkıştıran ve kendi standardı olan, Catapult Hydra protokolü mevcut.

Hotspot Shield‘in ücretsiz VPN eklentisinde günlük 500 MB’lık veri transferi yapabiliyorsunuz. Yalnızca ABD sunucusundan bağlanmanıza olanak tanıyor. İnternet hızı ise 2 Mbps ile sınırlı. Ücretli sürümünün fiyatı ise; aylık 8 $ ile 12 $ arasında değişiyor. 45 gün içinde memnun kalmazsanız, paranız iade ediliyor.

Hotspot Shield VPN eklentisini üye olmadan kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken; Chrome mağazasından Hotspot Shield VPN eklentisini indirip çalıştırmak. Ücretsiz sürümünde; reklam engelleme, IP gizleme, çerez engelleme ve Malware saldırılarına karşı koruma da sağlanıyor.

 

8. CyberGhost VPN

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 300 Bin Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 4.4/5

chrome mağaza CyberGhost VPN

15 yılı aşkın süredir piyasada bilinen CyberGhost VPN, Chrome web tarayıcısında VPN kullanmak isteyen kullanıcılara eklenti çözümü sunuyor. CyberGhost VPN, kullanıcılarına mümkün olan en kapsamlı güvenlik önemleriyle internet gezintisi yapabilmelerini vaat ediyor.

CyberGhost VPN‘in herhangi bir kullanım kotası yok. ABD, Almanya, Hollanda ve Romanya’da bulunan sunucuları kullanarak, VPN bağlantısı kurabiliyorsunuz.

CyberGhost VPN kurulumu da son derece basit. Chrome eklenti mağazası üzerinden CyberGhost VPN‘i indirip, kurmanız yeterli. Üyelik oluşturmanıza gerek yok. VPN bağlantısı kurmak istediğiniz ülkeyi seçmeniz yeterli. Eklentinin bir ayar penceresi de bulunmuyor. Karmaşadan uzak, teknik detaylarla boğuşmak istemeyen kullanıcılar için olabildiğince sade bir arayüz tasarlanmış.

 

9. DotVPN

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 20 Bin Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 4.3/5

chrome mağaza dotvpn

Çok bilinmese de, DotVPN en iyi ücretsiz VPN eklentilerinden. DotVPN ücretsiz sürümünün kullanımı, hız ve konfor açısından gayet tatmin edici. Kullanıcı gizliliği Tor çıkış düğümleri ile sağlanıyor. Veriler ise 4096-bit şifreleme algoritması ile korunmakta.

DotVPN ücretsiz paketinde herhangi bir bant genişliği veya kota sınırı bulunmuyor. ABD, Hollanda ve Fransa üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. DotVPN ücretli aboneliği ise aylık 11 € , 3 yıllık abone olursanız aylık abonelik ücreti 1.64 € ‘ya düşüyor.

DotVPN Chrome eklentisinin kurulumu için; mağazadan eklentiyi indirip, tarayıcınıza kurun. Eklenti simgesine tıkladıktan sonra sizden üyelik oluşturmanız için mail adresi ve şifre girmeniz istenecek. Ardından bağlanmak istediğiniz ülke konumu seçerek DotVPN‘i kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

10. ZenMate VPN

Chrome Mağazasında İndirilme Sayısı: 3 Milyon Üstü | Chrome Mağaza Kullanıcı Oyu: 3.8/5

chrome zenmate vpn

Üyelik gerektirmeden kullanabileceğiniz alternatif bir VPN olan ZenMate kullanıcılarına, ücretsiz ve sınırsız VPN kullanma deneyimi sunuyor. ZenMate, müşterinin internet kayıtlarının tutulmadığına dair şeffaf bir güvence veriyor.

Eklentinin ücretsiz sürümünde bağlantı hızı 2 Mbps ile sınırlandırılıyor. Üye olmadan bağlanabileceğiniz ülke sayısı ise sınırlı. Ücretsiz üyelik başlatarak, 7 gün boyunca ZenMate Pro’yu deneyebilirsiniz. İzleme ve Malware engelleme ile WebRTC koruması, kullanıcılara ücretsiz sunuluyor. Ayrıca dilerseniz Görünmez Bağlantı özelliğini de kullanabilirsiniz. Aylık 1.69 € ödeyerek ZenMate Pro aboneliği satın alabilirsiniz.

ZenMate VPN kurulumu için şu adımları takip edin. Eklentiyi Chrome mağazasından indirip kurun. Ardından eklenti simgesine tıklayın. Açılan eklenti penceresinden, zırh simgesine tıklayarak VPN bağlantısını başlatın.

 

 

Listede neden bazı popüler VPN eklentileri yer almıyor?
Listeye, 1clickVPN ve Hola VPN gibi popüler bazı eklentileri eklemedim. Bunun nedeni ise; bazı eklentilerin, kullanıcılarının verilerini sattığına dair yaygın şüphelerin olması.

 

5/5 - (1 vote)
BİR CEVAP YAZIN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.