Microsoft Office Olmadan Word Dosyası Nasıl Açılır?

Microsoft Word ile oluşturulan bir metin dosyasını açabilmeniz için; bilgisayarınızda Microsoft Office’in kurulu olması veya Microsoft 365 aboneliğine sahip olmanız gerekiyor. Eğer herhangi bir Office lisansına yada aboneliğine sahip değilseniz, Word dosyalarını (doc veya docx uzantılı) açabilmek için farklı yöntemler deneyebilirsiniz.

Bende bu rehberde sizlere, Office dosyalarını ücretsiz olarak nasıl açabileceğinizi farklı yöntemler ile anlatacağım.

 

Yöntem 1 : Word Mobile

Windows 10 mağazasında yer alan Word Mobile uygulamasını bilgisayarınıza yükleyerek Word dosyalarını açabilirsiniz. Tablet bilgisayarlar için geliştirilen Word Mobile uygulamasının bir handikabı bulunuyor. Word dosyalarını ücretsiz olarak açabiliyorsunuz ancak maalesef Word dosyalarında herhangi bir değişiklik yapamıyorsunuz.

 

Yöntem 2 : OneDrive

Görüntülemek ve düzenlemek istediğiniz Word dosyasını OneDrive’a yükleyebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan OneDrive ile İnternet tarayıcınızı kullanarak Word belgesi üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

 

Yöntem 3 : LibreOffice

LINUX bilgisayarlar için geliştirilen, ücretsiz ve açık kaynak kodlu LibreOffice’i bilgisayarınıza kurarak Word dosyalarını görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Tavsiye ettiğim bu yöntemde tek yapmanız gereken; LibreOffice programını bilgisayarınıza yüklemek ve Word dosyalarında işlem yapabilmek için LibreOffice Writer programını kullanmak.

 

Yöntem 4 : Google Drive

Tıpkı OneDrive yönteminde olduğu gibi; görüntülemek ve düzenlemek istediğiniz Microsoft Word belgesini, Google Drive‘a yükleyebilirsiniz.

 

Yöntem 5 : Office 365 Deneme Sürümü

Ücretsiz 1 aylık Office 365 deneme sürümüne üye olarak, tüm Ofis belgelerinizi (Word, PowerPoint, Excel, Publisher) sınırlı bir süre için açabilir ve düzenleyebilirsiniz.

 

İLİGİNİZİ ÇEKEBİLİR: VirtualBox Kurulumu Nasıl Yapılır?

 

İçeriği oylayınız
google driveone driveword
Yorumlar (0)
Yorum Ekle