cPanel Üzerinden Ücretsiz SSL Kurulumu Nasıl Yapılır?

İngilizce “Secure Sockets Layer” ifadesinin kısaltması olan SSL, Türkçeye “Güvenli Giriş Katmanı” olarak çevriliyor. SSL kullanım amacı ise; internet sitesinin dosyalarının barındırıldığı sunucu ile siteye bağlantı kuran istemci (bilgisayar, mobil cihaz, televizyon v.s.) arasındaki verinin şifrelenmesidir.

SSL sertifikasına sahip web siteleri, İnternet tarayıcılarının gözünde “Güvenli” olarak adlandırılır. SSL sertifikasının organik arama sonuçlarına olumlu katkı sunduğu bir çok SEO otoritesi tarafından kabul edilmiştir.

Yıllık veya aylık üyelik ücreti ödeyerek SSL sertifikasına sahip olabileceğiniz gibi, ücretsiz olarak da web sitenizde SSL sertifikasına sahip olabilirsiniz. cPanel üzerinden ücretsiz SSL sertifikasına nasıl sahip olabileceğinize yakından bakalım.

 

Uyarı
Ücretsiz SSL sertifikası, tamamen Hosting şirketlerinin sunduğu bir ayrıcalıktır. Günümüzde bir çok Hosting şirketi müşterilerine ücretsiz SSL sertifikası sunsa da, bazı firmalar bu hizmetten kullanıcılarını mahrum bırakabilirler. Eğer Hosting şirketiniz cPanel üzerinden ücretsiz SSL sertifikası kurulumuna izin vermiyorsa, buradaki rehberimizden manuel olarak sitenize SSL sertifikası kurabilirsiniz.

 

CPanel’de Ücretsiz SSL Sertifikası Kurulumu

1. cPanel’e giriş yapıyoruz. Alt kısımda yer alan Güvenlik bölümünden Lets Encrypt SSL seçeneğine tıklıyoruz.

 

2. Gelen sayfanın altında Issue a new certificate bölümünü göreceksiniz. İlgili kısmından +Issue bağlantısına tıklıyoruz.

 

3. Ücretsiz SSL kurma işlemini yapacağımız sayfaya ulaştık. Sayfanın en altındaki Issue butonuna tıklıyoruz.

 

4. Kısa bir işlemin ardından SSL sertifikası başarılı bir şekilde sitemize kurulmuş oldu. Go Back linkine tıklayarak cPanel ana sayfasına geri dönüyoruz.

 

İçeriği oylayınız
cpanelssl
Yorumlar (0)
Yorum Ekle